O mrtvih samo dobro, nadomestna predstava

V soboto 22.2.ob 19.30 uri, bo namesto predstave Resno moteni, predstava, O mrtvih samo dobro, za Abonma komedija in izven. Odlična sodobna komedija angleškega avtorja Erica Chappella se začne na dan kremiranja trupla priljubljenega komika..

"Dava" Thursbyja. Ob tem bi seveda lahko pomislili na solzavo melodramo, a vam bodo v našem primeru tekle zgolj solze smeha.
"Žalujoča" družba pokojnikovih sorodnikov, prijateljev in kolegov, ki se zbirajo ob njegovi krsti, da bi mu izkazali zadnje spoštovanje, namreč kmalu ugotovi, da o njem vejo veliko manj, kot so si mislili. Skozi njihove spomine in duhovite dialoge se pred nami začnejo razkrivati sočne pikantnosti, laži in prevare iz njegovega življenja, ki gledalca zabavajo s presenetljivimi obrati in humorja polnimi situacijami. In ko se pojavi še skrivnostna ženska, ki je nihče ne pozna, je napetost na vrhuncu. Na koncu se nam zdi, da je pravzaprav Dave tisti, ki ima zadnji nasmeh. Kot da bi povedal enega od svojih štosov.
V dobri uri in pol smeha in zabave nam O mrtvih samo dobro na svojevrsten, humoren in sproščen način razgalja nekatere večne resnice o prijateljstvu, zvestobi, slavi in seveda smrti. Prepričani smo, da po ogledu te odlične komedije, v režiji Jaše Jamnika, vaš pogled na pogrebe in umiranje ne bo več enak, kot je bil doslej.

Prevod in režija: Jaša Jamnik
Igrajo:Katja Fajdiga,Lili Bačer Kermavner, Srečko Kermavner,Edi Gril,Maša Medved.Nives Mikulin / Lenka Blejec

Nagrada:
PRIZNANJE ZA NAJBOLJŠO PREDSTAVO po izboru žirije, 14. festival komedije Pekre 2018.

Predstava traja 1 uro in 40 minut in nima odmora.


Foto k novici