Gradnja kanalizacije v KS

Gradnja kanalizacije v naseljih Dorfarje, Forme in Sv. Duh se je začela konec meseca avgusta....

Občina Škofja Loka je na drugi javni razpis za prednostno usmeritev »Regionalni razvojni programi« v okviru operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Razvoj regij« prijavila projekt »Kanalizacija Dorfarje, Forme in Sv. Duh«. S strani Službe Vlade RS ta lokalno samoupravo in regionalno politiko je bilo vlogi ugodeno in za izvedbo operacije Kanalizacija Dorfarje, Forme in Sv. Duh so bila Občini Škofja Loka odobrena namenska nepovratna sredstva v višini 488.227,00 EUR.
Z realizacijo tega projekta s področja okoljske infrastrukture bo Občina Škofja Loka rešila problem odvajanja odpadnih komunalnih in padavinskih voda v naseljih Dorfarje in Forme ter v severnem delu naselja Sv. Duh. Predvidena je izgradnja ločenega sistema kanalizacije, to je fekalne in meteorne kanalizacije v skupni dolžini cca 5800 metrov. Na novo kanalizacijsko omrežje bo priključenih okrog 120 objektov. Hkrati z gradnjo kanalizacije pa bo potekala tudi obnova vodovodnega omrežja. Položene bodo vodovodne cevi iz duktilne litine v dolžini cca 2900 metrov.
Z javnim razpisom je bil izbran izvajalec gradnje Cestno podjetje Kranj, d.d. Celotna vrednost investicije znaša 1.013.096,71 EUR, od tega znaša vrednost investicije za gradnjo kanalizacije 649.104,75 EUR, za obnovo vodovoda pa 363.991,96 EUR. Strošek obnove vodovoda bo v celoti pokrit iz občinskega proračuna.
Investicija se je pričela izvajati konec avgusta, zaključena pa bo do junija 2009. Investicija predstavlja nadaljevanje izgradnje kanalizacijskega omrežja v tem delu škofjeloške občine, saj je v letih 2006 in 2007 Občina že zgradila kanalizacijo v vzhodnem delu naselja Sv. Duh, v dolžini 3700 metrov.
Trasa kanalizacije in vodovoda večinoma poteka po občinskih cestah, zato se bodo ceste po končanih delih obnovile.



Foto k novici