DUOHTAR POD MUS

15. marca ob 19.30 uri bo v kulturnem domu četrta predstava iz abonmaja komedija,Duohtar pod mus, ki je nastala po Molierovih motivih.

Koprodukcija: SNG Nova Gorica, Gledališče Koper
Režiser: Vito Taufer
Avtor songov in glasbe: Iztok Mlakar
Igrajo: Iztok Mlakar, Urška Bradaškja, Gregor Zorc, Boris Cavazza, Lara Komar, Teja Glažar, Gorazd Žilavec, instrumentalni trio Vrabec: Anže Vrabec (klavir), David Šuligoj (kontrabas), Roman Kobal (bobni)


Da je Bog ustvaril žensko zato, da moški ne bi pozabil na ponižnost in pokoro, da je moškemu v družbi steklenice prijetnejše kot v družbi žene, da se zakonski prepir lahko konča z ženinim maščevanjem in da za ljubezen ni zdravila … dobro ve tudi primorski igralec in kantavtor Iztok Mlakar, ki burko Duohtar pod mus! oblikuje kot dramatik, pesnik in pevec, igralec, avtor glasbe in celo lektor. Besedilo je napisal v primorskem narečju in v maniri Molièrove komediografije, snov za pisanje pa je našel v Molièrovih enodejankah Zdravnik po sili, Ljubezen – zdravnik in Pepčkova ljubosumnost.

Mlakar Sganarela – zdaj novodobnega zdravnika alternativne medicine – zaplete v reševanje ljubezenskih bolečin prelepe Lucinde in njenega ljubimca Leandra ter pri tem zaradi ljubosumnega dekletovega očeta tvega celo junakovo glavo. A ker gre za duhovito, zabavno, preobrazb, preoblek, presenečenj in menjave identitet polno odrsko delo, Sganarel seveda preživi, komedijski klobčič, prepleten s prepoznavnimi songi Iztoka Mlakarja v melodični in sočni primorščini, pa se tik pred koncem srečno razplete.


Foto k novici