Petelinji zajtrk-RAZPRODANO

V soboto, 9. marca ob 19.30 uri, ste vabljeni na zadnjo abonmajsko predstavo za Abonma Komedija. Gostuje Šentjakobsko gledališče ,z romantično komedijo Petelinji zajtrk. Predstava je za abonma in izven...

Petelinji zajtrk je hudo prepričljiva, sočna, zabavna, romantična, očarljiva, napeta, socialna, navihana igra, mešanica melodrame in romantične komedije. Režiral jo je Gojmir Lešnjak Gojc, ki je v filmski uspešnici v igralski miniaturi napovedal Severinin nastop, tako bo tudi v naši uprizoritvi, le v drugem jeziku! S predstavo režiser napoveduje erotično, naelektreno zgodbo o prijateljstvu s ščepcem generacijske jugonostalgije, kot se za Jesenice, kjer se zgodba odvija, tudi spodobi.
Mlad fant, med prijatelji znan po vzdevku Djuro, se zaposli kot vajenec pri mojstru Lojzu, lastniku avtomehanične delavnice. Nekoč se je Lojzu klanjala cela juga in v Sarajevu davnega leta 1975 mu je s poljubom na čelo "pjevačica" Jelena osmislila življenje. Poljub, ki ga ne bo pozabil do smrti! Lojze vajencu za bivanje ponudi majhno sobo in Djuro se vanjo naseli. Z mojstrom vzpostavita očetovski odnos, ki se počasi prelevi v iskreno prijateljstvo polno mojstrovih modrosti in napotkov za življenje.
Kvartopirska klapa, ki se dobiva pri Lojzu na taroku in praznjenju steklenic žganja, spremljajo sočni, iskreni, zabavni in predvsem nesmiselni dialogi. Skoraj vsi po vrsti. Malačič odkrije Lojzu hrvaško zvezdnico Severino in začne se novo poglavje v mojstrovem življenju. Djuro se speča z Bronjo, poročeno z lokalnim kriminalcem, mafijcem, trgovcem z belim blagom in največjim frajerjem daleč naokoli, Lepcem. Bronjino zapeljevanje mladega vajenca je zelo spontano, očarljivo in romantično, vendar skrito razmerje kmalu terja svoj davek. Medtem pa Lojze sanja o najbolj seksi "pjevačici" Severini, ki se na svoji glasbeni turneji po Sloveniji ustavi tudi na Belc pod Kepo... Lepec Lojzu omogoči, da jo spozna tudi osebno in zgodi se!
Zgodi se petelinji zajtrk, o katerem bodo govorile še generacije!
Predstava traja 1 uro in 55 minut in ima 1 odmor


Foto k novici