(Totalno) katastofalna večerja

Vabimo vas na ogled prve abonmajske predstave z naslovom (Totalno) katastrofalna večerja. Predstava bo v soboto, 28.oktobra ob 19.30 uri v Kulturnem domu Sv. Duh, za abonma komedija in izven. Cena vstopnice 15€.Info 041 915 955

Režija: Samo M. Strelec

Igralci: Aleš Valič,Mojca Partljič, Igor Štamulak,Vanja Korenč,Anja Drnovšek,Gorazd Žilavec

Idilična hišica, ki je vikend na podeželju. Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let – ljubica pa ima rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo (vključno s kuharico), za vsak primer, za izgovor, za alibi, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja. Na domnevno moški vikend, zabavo.

Toda ta prijatelj je skrivni ljubimec njegove žene, ki se zdaj nepričakovano pojavi na vratih. Kuharica se pretvarja, da je model in model se mora pretvarjati, da je kuharica, v resnici pa ne razlikuje juhe od torte. Izmišljena nečakinja, mama, ki je nenadoma zbolela, in Casanova srednjih let, predvsem pa laž za lažjo … Kako se bo vse to izteklo? Bo na koncu vendarle zmagala prava ljubezen? Ima laž kratke noge?

(Totalno) katastrofalna večerja je predelava bulvarne komedije francoskega komediografa Marca Camolettija, ki jo na slovenskih odrih od leta 1993 dalje uprizarjamo pod naslovom Pridi gola na večerjo; avtor priredbe, avstrijski igralec in kabaretist perzijskih korenin Michael Niavarani, je besedilo, polno situacijske in besedne komike, priredil, osvežil in dramaturško izostril za uprizoritev v mestnem gledališču v avstrijskem Berndorfu; od tam pa je to krenilo na zmagoviti pohod po avstrijskih in nemških odrih.

Predstava traja 2 uri in 10 minut in ima odmor

NAPOVEDUJEMO:
V Škofji Loki se nam ob koncu letošnjega leta obeta »Zimska pravljica« ki bo na istem odru združila dve vrhunski slovenski glasbeni zasedbi. V soboto, 23. decembra 2017, ob 20. uri bo v Športni dvorani Trata božično-novoletni koncert, ki ga bosta oblikovala SLOVENSKI OKTET in ANSAMBEL SAŠA AVSENIKA. Slovenski oktet že več kot šest desetletij neguje tradicijo vrhunske izvedbe slovenske narodne pesmi in velja za najbolj reprezentativen slovenski moški vokalni komorni ansambel, ki se je predstavil na domala vseh pomembnejših domačih in mednarodnih koncertnih odrih. Ansambel Saša Avsenika pa nadaljuje tradicijo Avsenikove glasbe in ohranja spomin na velikana narodno-zabavne glasbe, brata Slavka in Vilka Avsenika, ki sta za mlad ansambel napisala nove skladbe in priredila nekatere starejše Avsenikove.Na koncertu »Zimska pravljica«, ki ga organizirata Kulturno društvo Simba in Agencija Media butik, bosta zasedbi poleg samostojnih nastopov pripravili tudi skupni del, v katerem bosta družno zazvenela narodno-zabavna glasba in akademsko zborovsko petje.
Vstopnina do Miklavža 15 evrov...


Foto k novici