Moped show v živo

Gledališka izvedba legendarnega moped showa Humor brez zavor – satira, ki ne umira!, petek 23.11. ob 19.30 uri

Igrajo: Tone Fornezzi - TOF, Simona Vodopivec Franko, Roman Končar, Miran Juvan
Režija: Roman Končar
Avtor: Tone Fornezzi - TOF

Moped show v ŽIVO – gledališka predstava, je z izjemno uspešno premiero 30. maja 2012, v ljubljanskem Cankarjevem domu zaživela kot ptič feniks z mnogoterimi štosi, šalami, vici, songi, mjuzikli – starimi in novimi - s poezijo, recitacijami in še čem, kar je znal "vkup sklanfati" samo Tof. Tudi nova zasedba je na moč zanimiva: nepogrešljiva Simona H2O, Roman Končar (ki je tudi dramaturg in režiser ter dobitnik Viktorja za posebne dosežke), univerzalni glasbenik Miran Juvan in seveda nenadomestljivi Tone Fornezzi Tof (Ježkova nagrada in Viktor – oboje za življenjsko delo).
Če dodamo še koreografijo Mojce Horvat, kostumografijo Mete Sever in scenografijo Grete Godnič ter še nekaj nepogrešljivih gledaliških sodelavcev, potem je kot na dlani, da je Moped show v ŽIVO izjemna predstava, kar s salvami smeha in dolgimi aplavzi potrdi tudi publika.

Predstava je v marsičem tudi ponazoritev tega, kako je ta ikonska radijska oddaja v resnici nastajala pred 30 leti. Torej takrat, ko je vsako oddajo Moped Showa na Valu 202 spremljala več kot polovica Slovencev. Ker se uprizoritev radijske oddaje odvija pred gledalčevimi očmi, so tudi sami neposredno vključeni v dogajanje v studiu. Pričakujete lahko "crème de la crème" Mopedovskega humorja, kakor tudi satirično nostalgijo in humorno aktualizacijo trenutnega dogajanja v Sloveniji.

Z drugimi besedami: Zakaj bi se današnji politiki lahko izognili temu, čemur se od Tita do Kučana ni mogel izogniti nihče - torej Tofovi satiri, pikrosti - in neskončne mere humorja, katerega smo v današnji politični situaciji še kako potrebni.

Nostalgija v svetu se vrača, Moped show tudi. Z novo podobo in novo energijo!


Foto k novici