Ogled ekoloških kmetij

v sodelovanju z Občino Medvode in Škofja Loka, BC Naklo, ter KGZS vas vabimo na ogled ekoloških kmetij Rengeo in Ferenčak, ki bo v soboto,...

V A B I L O
v sodelovanju z Občino Medvode in Škofja Loka, BC Naklo, ter KGZS vas vabimo na ogled


EKOLOŠKIH KMETIJ RENGEO IN FERENČAK

ki bo v soboto, 12. maja 2012

Pohitite s setvijo koruze in se nam pridružite na ogledu ekoloških kmetij.
Zbrali se bomo ob 7,30 na parkirišču pred Mercator centrom v Medvodah in se s sodobnim avtobusom odpeljali proti Šalovcem na Goričkem, kjer nas bo počakal inovativen agronom Dejan Rengeo, ki je specialist za alternativne industrijske rastline, posebej za konopljo in je diplomiral na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Predstavil nam bo eno prvih ekoloških kmetij pri nas, na kateri pridelujejo in ponujajo najrazličnejše vrste ekološko pridelane zelenjave, sadja, ajdove in prosene kaše, ter več vrst moke in suhega sadja. Zemljo obdelujejo brez oz. s plitvim oranjem.
Nato bomo obiskali še ekološko kmetijo Vincenca Ferenčaka v Odrancih pri Beltincih. Njegova ekološka kmetija leži med rekama Muro in Lendavo. Na kmetiji pridelujejo večinoma žita: proso, piro, ječmen, oves, pšenico, rž, ajdo in tudi koruzo, ter deteljo, grah..
Po predstavitvi in ogledu kmetij se bomo odpravili na kosilo – večerjo.
Povratek v Medvode je predviden zvečer zato si zagotovite zamenjavo za večerno delo v hlevu.
Na poti nas bo spremljal predsednik Združenja eloloških kmetov Slovenije in gospodar ekološke kmetije pri Šuštarju Primož Krišelj, ki nam bo že po poti predstavil ekološko kmetovanje, za pot nazaj pa s seboj vzemite inštrumente, da bomo na avtobusu kakšno zaigrali in zapeli.
Stroške bosta delno pokrili Občina Medvode in Občina Škofja Loka, po osebi pa bomo na avtobusu pobrali še po 15 EUR za kmete z območja Sorškega polja in 25 EUR za ostale (v to je vključen prevoz, strokovno vodenje, ogledi in kosilo oz. večerja, če bo poln avtobus pa še kozarec pijače).
Za prijave in vprašanja se obrnite na Matjaža 041 348 199 ali matjaz.jerala@siol.net, Primož 041 310 182 ali primoz.locniskar@lj.kgzs.si. Prijavite se čim prej saj je število mest na avtobusu omejeno.
Društvo Sorško polje v ustanavljanju:
Matjaž Jerala