Bejži zlodej, baba gre !

Društvo podeželjskih žena vabi vse ljubitelje dobre komedije, na ogled predstave Bejži zlodej,baba gre v izvedbi Kraških komedijantov. Predstava bo v soboto 17. decembra ob 19.30 uri v Kulturnem domu Sv. Duh....

Kratka vsebina:
Gledališka komedija »Bejži zlodej, baba gre« je nastala po motivih istoimenske zbirke kraških pripovedi, ki sta jih leta 1993 izdali Danila Kocjan in Jelka Hadalin. Bistveno krajšo prvotno verzijo predstave, s katero so Kraški komedijanti dobrih 16 let nastopali širom po Sloveniji, je režiser Bojan Podgoršek razširil na dve uri trajajočo igro, polno karakternega, situacijskega in besednega humorja, ki gledalce ves čas drži v zbrani pozornosti in jih zabava s svojim iskrivimi dialogi. S to predstavo so Kraški komedijanti v lanskem letu gostovali celo v daljni Avstraliji.

Iz med seboj zelo različnih pripovedi iz knjige se je avtorju igre posrečilo ustvariti dokaj enotno dramsko fabulo. Nastopata dva kmečka zakonska para, ki bi živela v dokaj neskaljenem miru, če ne bi bila moža tako vneta ljubitelja božje kapljice in če ne bi njuni ženi imeli tako malo posluha in razumevanja za to. Zato prihaja do ostrih konfliktov, pri čemer nerodni Lojze vedno potegne ta kratko, medtem ko se France zmeraj nekako izmaže, čeprav hudi ženi ne prizanašata ne enemu ne drugemu. Vso stvar dodatno zasoli še župnik, ki se kljub svoji izobraženosti težko kosa z zdravo kmečko pametjo.


Foto k novici