Spomladanska akcija čiščenja in urejanja okolja

SPOMLADANSKA AKCIJA ČIŠČENJA IN UREJANJA OKOLJA , ki bo potekala v SOBOTO, dne 26. marca 2011 od 8. do 13. ure.Dobimo se na igrišču v Gorajtah !

OBČINA ŠKOFJA LOKA
Urad župana
Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka •

Svet Evropske Unije je 24. novembra 2009 razglasil leto 2011 za
EVROPSKO LETO PROSTOVOLJSTVA

OZN je leto 2011 razglasila za
MEDNARODNO LETO GOZDOV 2011


SPOMLADANSKA AKCIJA ČIŠČENJA IN UREJANJA OKOLJA V OBČINI ŠKOFJA LOKA



Spoštovani!

Ni še minilo leto od vsesplošne akcije, ki jo je organiziralo društvo Ekologi brez meja pod naslovom Očistimo Slovenijo v enem dnevu, pa že lahko opazimo nove odpadke. Res je, da na območju Občine Škofja Loka ni nastalo nazaj mnogo divjih odlagališč, je pa vse preveč manjšega smetenja, ki nastane ob poteh, cestah, železnici, gozdovih in javnih površinah. Očitno naša ozaveščenost glede lepe neokrnjene narave še ni dosegla pričakovano raven.

Občina Škofja Loka že dolga leta namenja proračunska sredstva za organiziranje čistilnih akcij, ker želimo, da bi živeli v resnično čisti in lepi Škofji Loki, ki bo prijazna tako vsem prebivalcem, kakor tudi obiskovalcem turistom. Vsako leto si prizadevamo našo bližnjo in daljno okolico očistiti čim temeljiteje. To bomo storili tudi letos in ker je letos EVROPSKO LETO PROSTOVOLJSTVA in MEDNARODNO LETO GOZDOV 2011 vsi lepo vabljeni, da s prostovoljnim delom pripomorete k lepoti in urejenosti Škofje Loke in se tako priključite

SPOMLADANSKI AKCIJI ČIŠČENJA IN UREJANJA OKOLJA , ki bo potekala v SOBOTO,
dne 26. marca 2011 od 8. do 13. ure.

Hkrati z odvozom pobranih ostalih odpadkov bo potekal tudi odvoz VEČJIH BIOLOŠKO RAZGRADLJIVIH ODPADKOV.

Rezervni datum akcije v primeru slabega vremena je naslednja sobota, 2. april 2011.

Tudi v letošnji čistilni akciji bomo na zbirnih mestih ločeno zbirali OSTALE odpadke in BIOLOŠKE odpadke. Ločeno zbiranje je pomembno zaradi možnosti odvoza izvajalca z zato primernim vozilom.

Poudarjamo, da ta akcija ni namenjena odvozu kosovnih odpadkov, ker v Občini Škofja Loka vsako gospodinjstvo dobi po dva kartončka za odvoz omenjenih večjih odpadkov.


Lokaciji zbirnih mest za KS Sv. Duh:


- na igrišču Forme
- ob igrišču pri Gasilnem domu Virmaše



Navedena so že uveljavljena zbirna mesta po posameznih KS glede na prakso iz prejšnjih let. Prosim krajevne skupnosti in druge organizacije, da me za vse spremembe oz. dodatne lokacije obvestite, da le-te posredujem izvajalcu odvoza, da bomo res vse pospravili: tel. 51 12 354 (lahko tudi na dan akcije).

Prostovoljci, ki se bodo akcije udeležili, bodo dobili potrebne pripomočke, vrečke za odpadke in rokavice na sedežu posamezne krajevne skupnosti na osrednji dan akcije, 26.3.2011 od 8. do 9. ure.
Krajevne skupnosti in ostale organizacije, zavodi, društva, šole… PRAVOČASNO priskrbite si vrečke in rokavice: dobite jih na Občini Škofja Loka pri Danici Langerholc, telefon 51 12 354 oz. 031 669 264.

Naj res velja slogan leta: Bodi prostovoljec, spreminjaj svet!


Župan
mag. Miha Ješe


Pripravila:
Referentka za upravljanje in
vzdrževanje javnih površin
Danica Langerholc




Foto k novici