Halo Evropa

Halo Evropa je koncert-glasbeno zabavni show anasambla Igor in Zlati zvoki, ki bo v soboto,19. marca ob 19.30 uri v dvorani kulturnega doma. Predprodaja vstopnic...

na LTO Blegoš , Kidričeva cesta 1a, Škofja Loka, tel. 04 517 06 00, gsm 051 427 827, ter Pizzerija Oliva Sv. Duh, tel 513 23 25. Cena vstopnice je 16 evrov.
Povabite na koncert svoje najdražje ob Dnevu žena in materinskem dnevu.

Koncert je zasnovan kot glasbeni humoristični kabaret, v katerem so glasbeniki skupine Igor in zlati zvoki tudi igralci, z njimi pa kot vezni člen oz. voditelj sodeluje Kondi Pižorn (znani gledališki igralec in humorist )

V scenariju je rdeča nit potovanje glasbene skupine Igor in zlati zvoki v Evropo. Krenejo iz Zagorja, prispejo v Ljubljano in tam čakajo vlak za Evropo. Na železniški postaji v Ljubljani med čakanjem vlaka jim dela preglavice vlakovni odpravnik- »iberajzenšponski nadinšpektor Konrad Tračnica« (Kondi Pižorn). Pri tem prihaja do komičnih situacij, ki so hkrati tudi povezava med glasbenimi točkami, ki jih izvaja skupina. Torej, oder je železniška postaja, zgodba z odra pa se prepleta z zgodbami oz. filmčki, ki so jih sodelujoči pred tem posneli in se vmes vrtijo na filmskem platnu. Eden bolj zanimivih trenutkov v koncertu je film, posnet v sephia (starinski tehniki), v katerem so muzikanti in vlakovni odpravnik strahovito postarani, gre pa za starše današnjih muzikantov. Čisti happening - ko se današnji vlakovni odpravnik Konrad Tračnica z odra pogovarja s svojim očetom na filmskem platnu, ko »se glasba »filmskih« in pravih muzikantov prepleta! Takih in podobnih situacij je v koncertu še nekaj.


Glasbeni show bo podprt z vrhunsko tehniko in video projekcijo. Vsekakor pa je izgled koncerta drugačen in poseben.


Začetki ansambla.
Ansambel je pričel z delovanjem leta 1992. Pred tem je vodja ansambla Igor Podpečan igral bariton in bas v zadnji zasedbi ansambla Avsenik. Po tem, ko so Avseniki prenehali z delovanjem, je vzel v roke harmoniko in ustanovil lasten ansambel pod imenom, ki ga poznamo danes.
Sprva je ansambel Igor in zlati zvoki deloval kot studijska zasedba, v kateri je sodelovalo nekaj glasbenikov in pevcev, poznanih iz ansambla Avsenik. V tem času so posneli 2 albuma, katera sta vzbudila veliko zanimanje med ljubitelji NZ glasbe.
Zato je ansambel začel nastopati v živo - doma in tudi v tujini. Vseskozi je Igor ostal zvest tipičnemu kvintetovskemu zvoki, kateremu je začel z leti dodajati vedno več lastnih idej - tako po kompozitorski, kot tudi po aranžerski plati.
Ansambel je v dosedanji karieri posnel 12 albumov s slovenščini (leta 1997 prejel zlato kaseto, leta 2002 pa platinasto ploščo) in 5 za nemško govorno področje. Za večje uspehe štejejo nagrado za najboljši slovenski vačlek leta 1998 - skladba Zlatolaska, in 3 nastopi v sloviti TV oddaji Karla Moika »Musikantenstadl«.
Posneli so tudi veliko spotov za oddaje TV SLO, veliko nastopali za Radio Slovenija. So tudi zmagovalci na raznih glasbenih lestvicah.


Foto k novici