Svobodni zakon

V torek, 1. februarja ob 19.30 uri bo tretja abonmajska predstava. Gostuje Narodni dom Maribor. Najboljša predstava po izboru občinstva...

ŽLAHTNA KOMEDIJA PO IZBORU OBČINSTVA na Dnevih komedije 2010 v Celju, ki je prejela drugo najvišjo oceno v 19-letni zgodovini festivala in sicer 4,9141.

ŽLAHTNI KOMEDIJANT – TADEJ TOš za vlogo Roka Ribiča v uprizoritvi Svobodni zakon

Narodni dom Maribor
Režija: Samo M. Strelec
Igrata: Nataša Tič Ralijan in Tadej Toš

Priprava na zakon in zakonska obnova: Iskreno in brez fige v žepu!


Samanta in Rok Ribič sta zakonca srednjih let; Primorka in Štajerc, ki sta si spletla gnezdo v Ljubljani. Rok Ribič, neutrudni čezplotni rekreativec, se mora soočiti z dejstvom, da se je za tovrstno športno aktivnost ogrela tudi njegova žena in da ga bo na tem področju vsak čas posekala. Ponižanje je boleče in čas je za razmislek o pravi definiciji svobodnega zakona: Svobodni zakon je zakon, v katerem je brez obveznosti samo mož, ne pa tudi žena. Ko bi ženske to že enkrat dojele, bi bil svet precej lepši in življenje dosti enostavnejše. Na srečo pa Samanta ne popusti: Midva. Za kaj pri naju sploh gre. Bova razpucala in se vzela k sebi ali si bova kupila zlato verižico in nanjo kot jagode rožnega venca nizala čezplotna razmerja? SAMANTA: Doma noče, zunaj pa je kot pitbul: vse bi raztrgal! Kako hudiča naj jaz vem, kaj si ti pri seksu želiš? In kaj je tisto, kar ti jaz ne znam narediti, vse druge babe pa znajo?! ROK: Zakaj teh stvari ne moreva razčistit kot dva normalna človeka? Koza zmešana!

Predstava traja 1 uro in 30 minut.



Foto k novici