Kursadžije- tečajniki

Na željo obiskovalcev gledaliških predstav bo 24.1.2010 ob 19 uri gostovala predstava " Kursadžije" - tečajniki. Predstava, ki polni odre po Sloveniji in je pravi hit.

Ajdemi, Milojko, Hrvoje, Janez, Fiko, Đuro, Dimče sodijo med tiste ljudi, ki si želijo pridobiti izobrazbo tako, da obiskujejo večerno šolo. Fantje tokrat prihajajo na šolanje v Slovenijo.

K nam prihaja mednarodna četica učencev, ki jo sestavljajo Albanec (Ajdemi Popuši), Srb (Ludi Milojko), Hrvat (Hrvoje), Slovenec (Janez), musliman (Fiko), Črnogorec (Đuro) in Makedonec (Dimče Seksovski).

Fantje so si med seboj zelo različni (Črnogorec je len, Bosanec neumen, Slovenec je gej, Srb je kmet, Hrvoje pa spominja na herr Flicka iz nanizanke Allo allo).

Beseda seveda teče o znani srbski komediji Kursadžije, zabavni predstavi, zasnovani na konceptu večerne šole. Liki, ki obiskujejo tečaj, pa so tečajniki (kursadžije). Predstava je parodija na odnose med narodi nekdanje Jugoslavije, predstavljajo pa jih odrasli učenci, ki obiskujejo policijsko šolo.

Kursadžije
V predstavi se prepletata jugohumor in humor, osnovan na osebnih prepričanjih posameznikov. Še bolj nas zabava jezik Srbov, Hrvatov, Bosancev, Albancev in Slovencev, prepleta se jugonostalgija humorja in njihove govorice.

Eden glavnih predmetov je glasbeni, vendar jim ne gre najbolje, imajo pa zato same petice iz spolne vzgoje. Njihovi najljubši učitelji so Profesor Labud, profesorica spolne vzgoje Cuca ter glasbena učiteljica Maca.

Predprodaja vstopnic po 15 eur je na LTO Blegoš, Kidričeva cesta 1a, Škofja Loka, te. 04 517 06 00, gsm 051 427 827


Foto k novici