Košnikova gostilna

kosnik V soboto 18.decembra ob 19.30 uri zvečer bo v kulturnem domu dobrodelna prireditev: Košnikova gostilna.

Košnikova gostilna v Kulturnem domu v Sv. Duhu


Če bi se radi od srca nasmejali, potem ne zamudite dobrodelne Košnikove gostilne 18. decembra ob pol osmih zvečer.
Mito Trefalt ima za nastope v vlogi Košnikovega Janeza štiri celovečerna besedila. Februarja je z enim od njih v Cankarjevem domu proslavil tudi 50 letnico svojega delovanja na Televiziji Slovenija. Z najnovejšim besedilom pa prihaja v dvorano Kulturnega doma 18. Decembra ob pol osmih zvečer.
Humor, ki ga goji Mito Trefalt je ljudski, a brez prostaških izrazov in opolzkih namigovanj, ki pa vseeno sproža salve smeha. Kljub temu, da teče beseda v gorenjskem narečju pa učinkovitost tega humorja ni v primorskih ali štajerskih dvoranah nič manjša kot v gorenjskih. Med smešne zgodbe spretno vpleta tudi ljudsko izročilo, zgodovinska dejstva in sodobne težave slovenskega človeka.
Njegove pripovedi ponavadi spremljajo amaterske skupine, ki pojejo plešejo in muzicirajo in k enourni Trefaltovi pripovedi prispevajo kakih 30 do 40 minut glasbenega programa. Prireditev traja dobro uro in pol.
Tako bo tudi v dvorani Kulturnega doma, kjer bodo z njim nastopili : Društvo Rovtarji z ansamblom Suha špaga, Kvartet orglic iz Poljanske doline, trio Lubnik s pevko,Teo Saffron in Pihalna godba Škofja Loka.
Janez Košnik bo pripovedoval o starosti , pokojninah in smrti, vraževerju, o vaških posebnežih, o razmerah v armadi ( avstroogrski seveda!), o furmanih, spolnem nadlegovanju, slovenskem jeziku, duhovnikih in plačah.
Tako kot dosedanjih 54 Košnikovih gostiln bo tudi naša dobrodelna, saj bodo vsi nastopili v dober namen. Ker se nekatere dobrodelne prireditve skazijo morda ni odveč poudariti, da so se nastopajoči tokrat odrekli ne samo plačilu za nastop ampak tudi vsakršnim potnim stroškom in pogostitvi. Ves denar od prodanih vstopnic bodo namenili 13. članski družini iz Davče, ki živi v neprimernih prostorih in bi se rada še pred zimo vselila v novo hišo

Vstopnice po ceni 10 eur se dobijo v kulturnem domu Sv. Duh,tel 04 51 31 941 in na LTO Blegoš, Kidričeva 1a, telefon 04 517 06 00


Foto k novici