Izvedba malih komunalnih čistilnih naprav

V okviru 8. Tedna podeželja na Loškem vas Lokalna akcijska skupina loškega pogorja vabi na predavanje z naslovom "Možne izvedbe malih komunalnih čistilnih naprav na območjih razpršene poselitve", ki bo potekalo v sredo, 2.junija 2010 ob 17.00 uri v predavalnici Osnovne šole Škofja Loka - Mesto, Šolska ulica 1, Škofja Loka.

Spoštovani!

Glede na vse strožjo okoljsko zakonodajo in ukinjanje strandardnih pretočnih greznic vas Lokalna akcijska skupina loškega pogorja v okviru 8. Tedna podeželja na Loškem vabi na predavanje z naslovom


Možne izvedbe malih komunalnih čistilnih naprav
na območjih razpršene poselitve,


Vsebina predavanja:
 predstavitev zakonodajnih okvirov na področju čiščenja odpadnih komunalnih voda
 predstavitev vrst/tipov malih komunalnih čistilnih naprav
 prednosti oz. pomanjkljivosti posameznih tehnologij malih komunalnih čistilnih naprav glede na lokacijo in vrsto izvedbe, učinkovitost, investicijske in obratovalne stroške, vzdrževanje ipd.
 kaj je potrebno vprašati, ko se menimo s trgovcem

Predavanje, ki je aktualno za vse, ki še gradijo oz. imajo že postavljeno hišo na območjih, ki ne bodo imela možnosti priklopa na javno kanalizacijsko omrežje bo izvedel prof.dr. Boris Kompare s sodelavci. Prof.dr. Boris Kompare je vodja Inštituta za zdravstveno hidritehniko, ki deluje v okviru Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Univerze v Ljubljani in vodi skupino, ki se ukvarja s čiščenjem odpadnih komunalnih voda.

Po predavanju bodo:
 Različni ponudniki malih komunalnih čistilnih naprav predstavili čistilne naprave, ki jih ponujajo na trgu
 Možni individualni razgovori s ponudniki malih komunalnih čistilnih naprav

Predhodne prijave in dodatne informacije o programu predavanja:
LAS loškega pogorja, Spodnji trg 2, 4220 Škofja Loka, e-pošta: info@las-pogorje.si, telefon/faks: 04/51 20 131. Predavanje je brezplačno.

Vabljeni!

Za LAS loškega pogorja:
Rok Šimenc, direktor Ivica Rant, predsednica
Razvojna agencija Sora d.o.o. LAS loškega pogorja