S O S E D J E - PREDSTAVA ODPADE !

V soboto, 17.aprila ob 20.uri vas vabimo na ogled zadnje gledališke predstave v tej sezoni. Gostuje KUD Pod lipo iz Adergasa z dramo Sosedje.

KUD "Pod lipo" Adergas

Ignacij Borštnik
Sosedje

Dramska skupina KUD Pod lipo Adergas, ki je dejavna že 72 let, vsako leto pripravi do tri gledališke predstave za odrasle in otroke. Po lanski uspešni in odmevni igri Vinka Möderndorferja Truth story - Zgodba o resnici, so se letos odločili za dramo v petih dejanjih in dveh slikah velikega slovenskega igralca in dramatika Ignacija Borštnika Sosedje po predlogi novele Ivana Tavčarja Otok in Struga. Drama se dogaja na Dolenjskem na gradu Struga in gradu Otočec. Otoška kontesa Serafina in struški baron Konštantin združita dve sprti rodbini, kamor se spet po dolgih letih vrača prijateljstvo.
Igrajo že prekaljeni igralci Barbara Grilc, ki igra vdovo grofico Ana z Otoka, njeno hčer konteso Serafino Veronika Sirc, vdovo Anino sestro grofico Eliso Tatjana Remic, njeno hčer Lucijo Katja Kern, grofa Egona, bratranca Serafine Anže Sirc, Egonovega prijatelja gospoda Leva pa Primož Sirc. Tomaž Selan igra trdoživega barona Bontouxa, Matija Remic pa viteza Trda. Klemen Grilc igra otoškega gosta barona Nebelberga, graščaka s Struge barona Konštantina Iztok Blažun, njegovo sestro konteso Zoro Suzana Martinjak, oskrbnika Otoka Boštjan Plevel, služkinji igrata Irena Grilc in Anita Kern, slugi pa sta Blaž Urbanček in Anže Kotnik. Skupaj se bo na adergaškem odru predstavilo šestnajst igralcev, za luč in glasbo bosta skrbela Primož Sirc in Rok Rezar, sodelujeta pa tudi Diana Kuralt in Janez Ribnikar. Igro so naštudirali v dveh mesecih in pol, režiral jo je Silvo Sirc, ki je doslej režiral že več kot 120 dramskih del. Zanimiva je tudi scena.

Avtor: J. Kuhar


Foto k novici