Očistimo Slovenijo v enem dnevu

17. aprila 2010 se bo v Sloveniji izvajal projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu


17. aprila 2010 se bo v Sloveniji zgodil vrhunec največje prostovoljske okoljske akcije v zgodovini Slovenije. Prostovoljci bodo do pomladi po vsej državi iskali divja odlagališča in jih locirali na zemljevidu, 17. aprila pa bodo s čistilno akcijo ta divja odlagališča tudi očistili komunalnih odpadkov. Poleg tega bodo očistili okolice šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti.
Ker se v občini Škofja Loka zavedamo problematike ravnanja z odpadki in divjih odlagališč, smo se kot aktivni partnerji pridružili projektu tudi mi. Tako bomo 17. aprila s skupnimi močmi delali za uresničitev cilja – odstranitve 20.000 ton komunalnih in kosovnih odpadkov, ki kazijo podobo naše občine.
Da bi akcija v občini Škofja Loka uspela, bo potrebno sodelovanje čim večjega števila prostovoljcev, ki bodo popisovali divja odlagališča in organizirali čistilno akcijo. Tako vabimo vas, občane, da se pridružite projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! tako, da:

• prijavite se kot prostovoljec na spletni strani www.ocistimo.si . Prijavite se lahko tudi v knjižnici Ivana Tavčarja, pri društvu upokojencev, pri študentih ali na krajevnih skupnostih, kjer vam bodo pomagali pri vpisu.

• popišete divja odlagališča vi občini na www.ocistimo.si.

• se pridružite marčevskim iskalno-čistilnim akcijam, v katerih bomo iskali in popisovali divja odlagališča.

• Povabite vse družinske člane, prijatelje in znance, da se pridružijo čiščenju na dan akcije, 17. 4. 2010.

Organizatorji: društvo Ekologi brez meja s partnerji
Projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu! je neprofitne in nepolitične narave, združuje več kot 1000 zainteresiranih organizacij, partnerjev in aktivnih posameznikov, pravno formalno pa deluje pod okriljem društva Društvo Ekologi brez meja, ki je bilo ustanovljeno marca 2009 z namenom organizacije okoljskih projektov.

Na spletni strani www.ocistimo.si so na voljo vse informacije o projektu. Vsa vprašanja lahko naslovite tudi na info@ocistimo.si.

Stopimo skupaj in Očistimo Slovenijo v enem dnevu!

Društvo Ekologi brez meja
Sostrska cesta 27E
Ljubljana
1261 Ljubljana
Davčna številka: 30944929
Transakcijski račun odprt pri NLB:
SI 56 0201 0025 8264 309

www.ocistimo.si



Foto k novici